Sign In

Одржан 6. састанак Комисије за европске интеграције и други састанак РГ за политичке критеријуме

Објављено:

​​Помоћник министра за европске интеграције у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу Радмила Драгишић учествовала је 11. и 12. септембра 2017. године у 6. састанку Комисије за европске интеграције и другом састанку Радне групе за политичке критеријуме у систему координације процеса европских интеграција у БиХ.

На састанку Комисије за европске интеграције је, између осталог, разматран Извјештај о раду радних група у домену техничке финализације одговора на Упитник Европске комисије. Такође, разговарано је о примјени договореног механизма координације процеса европских интеграција у БиХ у области фондова и развојне помоћи Европске уније, те је Комисија заузела став да је потребно што прије одржати састанак Привременог одбора за Инструмент претприступне помоћи (ИПА II).

У вези са 516 питања из Упитника Европске комисије која се односе на политичке критеријуме, Радна група је технички финализовала и дала сагласност на 319 одговора, док ће се након техничке финализације преосталих одговора моћи утврдити тачан број спорних одговора које ће разматрати друга тијела у систему координације.​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.