Sign In

Одржана 22. сједница Координационог тијела за инфраструктуру квалитета производа и услуга у Републици Српској

Објављено:

​​​​У организацији Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, јуче 24. септембра 2018. године, одржана је 22. по реду сједница Координационог тијела за инфраструктуру квалитета производа и услуга у Републици Српској.

Координационо тијело за инфраструктуру квалитета производа и услуга у Републици Српској савјетодавно је тијeло Владе Републике Српске, именовано Рјешењем број 04/1-012-2-853/14 од 30. априла 2015. године, чији су чланови представници 14 републичких органа управе и Привредне коморе Републике Српске. Техничку подршку и координацију рада овог тијела Владе Републике Српске обавља Министарство за економске односе и регионалну.

На 22. сједници, чланови Координационог тијела расправљали су о реализација планираних активности у протеклом периоду и обавезама републичких органа управе у вези са захтјевима процеса европских интеграција и Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ–а и „Поглавља 1- Слободно кретање роба“, те будућим активностима. Разговарано је о реализацији Закључка Владе Републике Српске број 04/1-012-2-1834/16 од 18.08.2016. године и припреми и усвајању Нацрта „Стратегије инфраструктуре квалитета производа и услуга у Републици Српској за период 2018 - 2021. година“ и пратећег акционог плана, као и о активностима у вези са успостављањем и функционисањем „Регистра важећих прописа Републике Српске који дефинишу техничке и друге захтјеве за производе и услуге“, усаглашавању прописа Републике Српске са правом Европске уније у овој области, досадашњем стављању ван примјене непримјењивих преузетих СФРЈ прописа и ЈУС стандарда и наредним плановима, те плановима за формирање Информационе тачке Републике Српске за прописе у припреми, у складу са ЕУ захтјевима и захтјевима ЦЕФТА и СТО.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.