Sign In

Одржана 23. сједница Координационог тијела за инфраструктуру квалитета производа и услуга у Републици Српској

Објављено:

​​​​У организацији Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, данас 17. септембра 2019. године, одржана је 23. сједница Координационог тијела за инфраструктуру квалитета производа и услуга у Републици Српској.

Координационо тијело за инфраструктуру квалитета производа и услуга у Републици Српској савјетодавно је тијeло Владе Републике Српске, именовано Рјешењем број 04/1-012-2-1391/19 од 30. маја 2019. године, чији су чланови представници 15 републичких органа управе и Привредне коморе Републике Српске. Техничку подршку и координацију рада овог тијела Владе Републике Српске обавља Министарство за за европске интеграције и међународну сарадњу.

На 23. сједници, чланови Координационог тијела расправљали су о реализација планираних активности у протеклом периоду и обавезама републичких органа управе у вези са захтјевима процеса европских интеграција и Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, односно „Поглавља 1- Слободно кретање роба", те будућим активностима. Разговарано је о реализацији Закључка Владе Републике Српске број 04/1-012-2-1834/16 од 18.08.2016. године и припреми и усвајању нацрта и приједлога „Стратегије инфраструктуре квалитета производа и услуга у Републици Српској за период 2019 - 2023. година" и пратећег акционог плана, као и о активностима у вези са успостављањем и функционисањем „Регистра важећих прописа Републике Српске који дефинишу техничке и друге захтјеве за производе и услуге", усаглашавању прописа Републике Српске са правом Европске уније у овој области и досадашњем стављању ван примјене непримјењивих преузетих СФРЈ прописа и ЈУС стандарда и наредним плановима. Такође, разговарано је о будућим активностима на припреми измјена и допуна Закона о техничким прописима Републике Српске и активностима на испуњавању приоритета Европске комисије, датих у Аналитичком извјештају уз Мишљење о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ, објављеном 29. маја 2019. године.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.