Sign In

Одржана презентација новог Инструмента за претприступну помоћ (ИПА 3)

Објављено:

​​​​​​​​На иницијативу Делегације Европске уније у БиХ, а у сарадњи са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу, одржана је презентација новог Инструмента за претприступну помоћ за период од 2021. до 2027. године (ИПА 3). 

Презентација је одржана у Административном центру Владе Републике Српске у оквиру процеса припрема институција на свим нивоима власти у БиХ за коришћење ИПА 3.

Током овог догађаја представљене су кључне карактеристике ИПА 3, измјене у односу на ИПА 2, те наредни кораци у процесу припреме за коришћење новог инструмента.

На презентацији је учествовало око 90 представника републичких органа управе, јединица локалне самоуправе, развојних агенција, представника Унско-санског кантона и организација цивилног друштва.

Инструмент за претприступну помоћ, намијењен кандидатима и потенцијалним кандидатима за чланство у ЕУ, има за циљ да пружи подршку у усвајању и спровођењу политичких, правних, административних, институционалних, економских и социјалних реформи како би се држава корисница припремила за чланство у ЕУ и ускладила са прописима и стандардима ЕУ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.