Sign In

Одржана радионица „Преузимање правне тековине ЕУ у области заштите животне средине“

Објављено:

​​Дана 9. октобра 2019. године, у Народној скупштини Републике Српске, одржана је радионица у оквиру TWINNING пројекта o подршци Европске уније (ЕУ) парламентима у БиХ у контексту европских интеграција.

На радионици су представници Мађарске, Чешке Републике и Словачке пренијели своја искуства у вези са усклађивањем њихових законодавстава са EU acquis у дoмену заштите животне средине.

Поред представника Народне скупштине Републике Српске, на радионици су учествовали представници Министарства за европске инреграције и међународну сарадњу, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, као и Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа.

Подсјећамо да је TWINNING пројекат средство сарадње између јавне управе у земљи корисници и одговарајуће институције у некој од земаља чланица ЕУ. Циљ му је пружити подршку за преношење и имплементирање правне тековине ЕУ у земљи корисници.

Тренутно актуелни пројекат финансира Европска унија и исти се спроводи од стране парламената Мађарске, Аустрије и Хрватске.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.