Sign In

Одржана сједница Заједничког управног одбора БиХ и Уједињених нација

Објављено:

​​​​​​​​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић учествовао је на сједници Заједничког управног одбора БиХ и Уједињених нација, у Бањој Луци у Административном центру Владе Републике Српске. У уводном излагању министар Клокић је нагласио важност одржавања сједнице и изразио задовољство што је, као члан Заједничког управног одбора испред Владе Републике Српске, домаћин данашње сједнице.          

На сједници је, као копредсједавајућа управног одбора БиХ, присуствовала и резидентна координаторица Уједињених нација у БиХ, Сезин Синагоглу, те представници свих УН агенција активних на подручју Републике Српске и БиХ.  

Учесницима састанка презентовани су Извјештај о главним резултатима УН тима у БиХ за 2018. годину и Нацрти двогодишњих радних планова за период 2019-2020, који су у процесу финализације кроз консултације са представницима релевантних институција у БиХ. Разговарало се и о презентацији мапе пута за израду сљедећег програма УН-а за БиХ, о прегледу стања активности везаних за реализацију Агенде 2030 / Циљева одрживог развоја у БиХ, а на дневном реду је била и презентација активности везаних за глобалну реформу Уједињених нација.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.