Sign In

Одржава се Мисија утврђивања чињеница о координацији система социјалне сигурности у БиХ

Објављено:

​​У периоду од 28. до 30. новембра 2018. године, Европска комисија у БиХ спроводи Мисију утврђивања чињеница о координацији система социјалне сигурности у БиХ.

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу, у својству републичког координатора процеса европских интеграција, координисало је и организовало учешће представника надлежних институција Републике Српске на појединачним састанцима са представницима Европске комисије,  као и достављање свих потребних докумената и информација.

У оквиру Мисије, представници Европске комисије и Делегације ЕУ у БиХ са представницима надлежних институција допуњаваjу информације и утврђују чињенице које су дате у одговорима на Упитник.

Испред институција Републике Српске, на састанцима Мисије учествују представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, Фонда здравственог осигурања Републике Српске, Фонда пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске, те Завода за запошљавање Републике Српске.

Мисије утврђивања чињеница и Мисије стручне процјене, су дио активности које спроводи Европска комисија у контексту припреме Мишљења о захтјеву БиХ за чланство у Европској унији. У циљу најбоље процјене цјелокупне ситуације у БиХ у конкретној области, представници Европске комисије детаљно анализирају институционалне, правне, стратешке и друге капацитете надлежних  институција и тијела за спровођење правног оквира у тематским  областима, те резултате остварене у пракси. Након одржаних мисија, израђује се Извјештај о процјени стања, са детаљном анализом и конкретним закључцима и препорукама за све институције у БиХ. 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.