Sign In

Одржава се TAIEX радионица „Очување домаћих аутохтоних животињских врста“

Објављено:

​У Бањој Луци је у току дводневна TAIEX радионица на тему очувања домаћих аутохтоних животињских врста чији коорганизатор је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Циљ радионице је да академској заједници, релевантим институцијама и узгајивачима пружи подршку кроз представљање најбоље праксе и искустава Европске уније када је ријеч о заштити и очувању домаћих аутохтоних врста.

Закључци који ће проистећи из ове TAIEX радионице могу значајно допринијети очувању домаћих врста – краве буше, гатачког говеда, овце праменке, свиње мангулице, босанског планинског коња, босанског магарца и кокошке живичарке – које су угрожене због врста које дају веће приносе. Овом приликом стручњаци из Италије и Хрватске представиће искуства и законска рјешења својих земаља, прописе ЕУ у овој области, улогу и значај као и права и обавезе удружења и организација угајивача.

Радионица је окупила представнике институција и удружења релеватних за ову област, тј. представнике Института за генетичке ресурсе, Пољопривредног факултета Универзитета у Бањој Луци, Удружења узгајивача оваца Републике Српске, Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду у Влади Брчко Дистрикта, Агенције за аграрна плаћања, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, узгајиваче из Гацка и Невесиња те многе друге. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.