Sign In

Одржава се TAIEX радионица из области руралног туризма

Објављено:

​​Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде учествују на TAIEX радионици из области руралног туризма, која се у периоду од 25. до 26. септембра 2018. године одржава у Турској.

Циљ предметне радионице је припрема и изградња капацитета држава корисница претприступне помоћи ЕУ за коришћење инструмента ИПАРД (Инструмент претприступне помоћи за рурални развој) у области руралног туризма. ИПАРД представља посебан инструмент ЕУ за подршку у области пољопривреде и руралног развоја из средстава Инструмента за претприступну помоћ ИПА 2, чији је циљ унапређење пољопривредног сектора и конкурентности пољопривредних производа држава корисница.

Током радионице представници ИПАРД-а, агенција  и управљачких структура, Генералног директората за пољопривреду и рурални развој као и спољни експерти презентоваће свеобухватан преглед руралног туризма у оквиру ИПАРД-а представљајући искуства држава корисница овог инструмента.

Поред представника Републике Српске, на радионици учествују и представници Србије, Црне Горе, Македоније, Албаније и Турске.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.