Sign In

Одржава се Трећи састанак Пододбора за економска и финансијска питања и статистику између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​Трећи по реду састанак Пододбора за економска и финансијска питања и статистику између ЕУ и БиХ одржава се 15. и 16. новембра 2018. године у Мостару.

 

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства финансија, Министарства правде, Министарства индустрије, енергетике и рударства, Агенције за банкарство, Агенције за осигурање, Републичког завода за статистику и Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима макроекономске стабилности, посљедњих економских дешавања и пратећих планова, јавних финансија, средњорочне и дугорочне фискалне одрживости, фискалне одговорности, побољшања функционисања тржишне економије, пословног окружења, слободног дјеловања тржишних снага, приватизације, јачања конкурентности и продуктивности домаће економије, развоја кретања капитала, јавне унутрашње финансијске контроле, вањске ревизије јавног сектора, статистике и другим темама из области које покрива овај пододбор.

 

Пододбор за економска и финансијска питања и статистику између ЕУ и БиХ један je од седам пододбора, заједничких радних тијела формираних између ЕУ и БиХ за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу 1. јуна 2015. године.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.