Sign In

Одржава се Трећи састанак Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику

Објављено:

​​Tрећи по реду састанак Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ одржава се данас, 13. фебруара 2019. године, у Сарајеву.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске, Министарства просвјете и културе Републике Српске, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовањe и информационо друштво Републике Српске, Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске, Центра за једнакост и равноправност полова – Гендер центра Републике Српске и Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима образовања и обука, информационог друштва и медија, истраживања и иновација, запошљавања и социјалне политике и другим темама из области које покрива овај пододбор.

Пододбор за иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ један je од седам заједничких техничких тијела ЕУ и БиХ, формираних за праћење спровођења обавеза које проистичу из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу 1. јуна 2015. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.