Sign In

Одржава се Трећи састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​Данас, 25. октобра 2018. године, у Бриселу се одржава трећи по реду састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Mинистарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима: развоја билатералних трговинских односа у пољопривреди, пољопривреде и руралног развоја, пољопривредне статистике, заштите географских ознака, производње и трговине пољопривредним производима, рибарства, развоја билатералних трговинских односа у сектору рибарства, те о фитосанитарним, ветеринарским и питањима безбједности хране.

Пододбор за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ један je од седам пододбора, заједничких радних тијела формираних између ЕУ и БиХ за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу 1. јуна 2015. године.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.