Sign In

Одржава се Трећи састанак Пододбора за транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​Данас, 13. децембра 2018. године, у Бриселу се одржава трећи по реду састанак Пододбора за транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Минстарства индустрије, енергетике и рударства, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републичке управе за инспекцијске послове и Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима транспорта и транспортне политике, енергетике и спровођења Уговора о Енергетској заједници, сигурности снабдијевања и регионалне сарадње у области енергетике, усклађивања законодавства са правном тековином ЕУ у области животне средине и пратећи стратешки оквир, цивилне заштите, климатских промјена и спровођење Париског споразума о клими, те регионалног и локалног развоја и другим темама из области које покрива овај пододбор.


 

Пододбор за транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ један je од седам заједничких техничких тијела ЕУ и БиХ, формираних за праћење спровођења обавеза које проистичу из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу 1. јуна 2015. године.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.