Sign In

Одржава се Трећи састанак Пододбора за трговину, индустрију, царину и порезе између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​Данас, 18. октобра 2018. године, у Бриселу се одржава трећи по реду састанак Пододбора за трговину, индустрију, царину и порезе између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства индустрије, енергетике и рударства, Министарства финансија и Министарства трговине и туризма.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ, са представницима Европске комисије, разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима: слободног кретања роба, индустријских политика, малих и средњих предузећа, опорезивања, царина, трговине, реализације ЦЕФТА споразума, преговорима о приступању Свјетској трговинској организацвији, провођењу Вишегодишњег акционог плана Регионалне екомомске зоне (REA MAP) и другим темама из области које покрива овај пододбор.

Пододбор за трговину, индустрију, царину и порезе између ЕУ и БиХ један je од седам заједничких радних тијела формираних између ЕУ и БиХ за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу од 1. јуна 2015. године. 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.