Sign In

Одржава се други састанак Пододбора транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​Други састанак Пододбора за транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ одржава се данас, 30. новембра 2017. године, у Бањалуци.

Надлежне институције у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, a када су у питању: транспорт и транспортна политика, енергетика и спровођење Уговора о Енергетској заједници, сигурност снабдијевања и регионална сарадња у области енергетике, усклађивање законодавства са правном течевином ЕУ у области животне средине и пратећи стратешки оквир, планиране инвестиције у области хидроенергије, цивилна заштита, климатске промјене и провођење Паришког споразума о клими, те регионални и локални развој.

Испред Републике Српске на састанку Пододбора за транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ учествују представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства саобраћаја и веза, Министарства индустрије, енергетике и рударства, Министарства за просторно уређење грађевинарство и екологију, Mинистарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства унутрашњих послова, Републичког завода за статистику Републике Српске, Републичке управе за инспекцијске послове Републике Српске и Републичке управе цивилне заштите Републике Српске.

Пододбор за транспорт, енергију, животну средину и регионални развој између ЕУ и БиХ један je од седам заједничких техничка тијела ЕУ и БиХ, формираних за праћење спровођења обавеза које проистичу из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.