Sign In

Одржава се други састанак Пододбора за економска и финансијска питања и статистику између Eвропске уније и БиХ

Објављено:

​​Данас и сутра, 14. и 15. новембра 2017. године, у Бриселу се одржава други по реду састанак Пододбора за економска и финансијска питања и статистику између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства финансија, Републичког завода за статистику Републике Српске, Агенције за банкарство Републике Српске и Агенције за осигурање Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима: макроекономске стабилности, посљедњих економских дешавања и пратећих планова, јавних финансија, средњорочне и дугорочне фискалне одрживости, фискалне одговорности, побољшања функционисања тржишне економије, слободног дјеловања тржишних снага, приватизације, јачања конкурентности и продуктивности домаће економије, развоја кретања капитала, јавне унутрашње финансијске контроле, вањске ревизије јавног сектора, статистике и сл..

Пододбор за економска и финансијска питања и статистику између ЕУ и БиХ један je од седам заједничких радних тијела ЕУ и БиХ формираних за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу од 1. јуна 2015. године. 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.