Sign In

Одржава се други састанак Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између Eвропске уније и БиХ

Објављено:

​​Данас, 30. јануара 2018. године, у Бриселу се одржава други по реду састанак Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између Европске уније и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства саобраћаја и веза, Министарства просвјете и културе, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, Министарства здравља и социјалне заштите, Генералног секретаријата Владе Републике Српске и Агенције за информационо друштво Републике Српске, који ће извјештавати о постугнутом напретку у предметним областима Пододбора у Републици Српској, у протеклих годину дана.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о темама из области: информационог друштва, електронских комуникација и информационих технологија, аудио-визуелне политике и медија, образовања и стручних обука, младих и културе, запошљавања, социјалне заштите и социјалне укључености, заштите здравља на раду, кретања радника, истраживања, иновација и сл..

Пододбор за иновације, информационо друштво и социјалну политику једно je од седам заједничких радних тијела ЕУ и БиХ, формирано за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.