Sign In

Одржава се други састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​Други састанак Пододбора за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ одржава се данас, 25.10.2017. године, у Сарајеву.

Испред Републике Српске на састанку Пододбора учествују представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Mинистарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства здравља и социјалне заштите, те Републичког завода за статистику Републике Српске.

Надлежне институције у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку, у протеклих годину дана, у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ када је у питању: развој билатералних трговинских односа у пољопривреди, област пољопривреде и руралног развоја, пољопривредна статистика, заштита географских ознака, производња и трговина пољопривредним производима, област рибарства, развој билатералних трговинских односа у сектору рибарства, те о фитосанитарним, ветеринарским и питањима безбједности хране.

Пододбор за за пољопривреду и рибарство између ЕУ и БиХ један je од седам пододбора, који су заједничка техничка тијела ЕУ и БиХ, задужена за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ. ​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.