Sign In

Одржава се други састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност између Eвропске уније и БиХ

Објављено:

​​​Јуче и данас, 30. новембра i 1. децембра 2017. године, у Бриселу се одржава други по реду састанак Пододбора за правду, слободу и безбједност између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, Центра за пружање бесплатне правне помоћи, Центра за једнакост и равноправност полова Владе Републике Српске и Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима: функционисања правосуђа, правосудне сарадње у грађанским и кривичним стварима,  борбе против прања новца,  спровођења Стратегије за рад на предметима радних злочина у БиХ,  борбе против корупције и организованог криминала, сарадње на провођењу закона, сарадње у подручју дрога, борбе против тероризма, управљања границом, визне либерализације, основних права, забране дискриминације, права жена, родне једнакости, бесплатне правне помоћи, слободе изражавања и сл.. 

Пододбор за правду, слободу и безбједност између ЕУ и БиХ један je од седам заједничких радних тијела ЕУ и БиХ, који је формиран за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, након што је ступио на снагу 1. јуна 2015. године. 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.