Sign In

Одржава се други састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију између Eвропске уније и БиХ

Објављено:

​​Данас, 19. септембра 2017. године у Мостару се одржава други по реду састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства финансија, Министарства трговине и туризма, Министарства правде, Министарства саобраћаја и веза, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства просвјете и културе, Инспектората Републике Српске, Агенције за банкарство Републике Српске и Агенције за осигурање Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима: банкарства, осигурања и других финансијских услуга, небанкарског сектора, рачуноводства и ревизије, права привредних друштава, поједностављења процедура регистрације пословних субјекта, конкуренције и државне помоћи, јавног здравства, заштите потрошача, јавних набавки и концесија, права пословног настана и слободе пружања услуга, заштите интелектуалног, индустријског и трговинског власништва и сл..

Пододбор за унутрашње тржиште и конкуренцију између ЕУ и БиХ један je од седам пододбора за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу од 1. јуна 2015. године. ​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.