Sign In

Одржава се годишња конференција о правцима развоја судске праксе Суда правде Европске уније

Објављено:

​​Помоћник министра за европске интеграције у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу, Радмила Драгишић, учествује на годишњој конференцији која се под називом „Правци развоја судске праксе Суда правде Европске уније“ у периоду од 30. новембра до 1. децембра 2017. године одржава у Луксембургу.

Током овогодишње конференције, чији је организатор Европски институт за јавну администрацију (EIPA) – Европски центар за судије и правнике, анализираће се и дискутоваће се о одабраном броју судских одлука које су донесене у оквиру надлежности Суда правде Европске уније током претходних дванаест мјесеци. Предметне судске одлуке значајне су стога што по први пут нуде тумачења одређених правних инструмената ЕУ, те дају потпуно ново значење постојећих законских правила, прилагођавајући или поново анализирајући прошлу судску праксу.

Садржај овогодишње конференције укључује и излагање о недавним одлукама Суда о слободном кретању људи, грађанској иницијативи, унутрашњем тржишту и слободи кретања, недавној доктрини Суда о питањима трговинске политике, међународним споразумима и спремности за њихово закључивање, те кључне одлуке из других области као што су азил, миграције, људска права, привредно право, животна средина, итд.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.