Sign In

Одржава се конференција у организацији OLAF-а

Објављено:

Помоћник министра за европске интеграције у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу Радмила Драгишић учествује у међународној конференцији која се на тему Успјешни примјери и алати у борби против финансијских превараʺ, у периоду од 20. до 22. јуна 2018. године, одржава у Сарајеву. Организатор конференције је Европска канцеларија за борбу против превара (OLAF), а учесници су представници Албаније, Аустрије, Грузије, Италије, Молдавије, Црне Горе, Србије, Македоније и Украјине. Конференцији присуствују и представници Европске комисије (DG NEAR), као и представници делегација ЕУ у Турској, Албанији, Србији, Македонији и БиХ.

Службеници OLAF-а упознали су учеснике Конференције са најновијим дешавањима везаним за политике и развој ЕУ легислативе у области борбе против финансијских превара, при чему је од посебног значаја Директива о сузбијању превара почињених против финансијских интереса Уније кривичноправним средствима, која је ступила на снагу 5. јула 2017. године. Такође, представљен је и Извјештај OLAF-а за 2017. годину.

У надлежности OLAF-а је откривање, истраживање и заустављање превара у вези са средствима Европске уније.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.