Sign In

Одржава се трећи састанак Посебне групе за реформу јавне управе између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​​Данас, 12. фебруара 2019. године, у Бањалуци одржава се трећи по реду састанак Посебне групе за реформу јавне управе у оквиру Одбора за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Посебне групе чине представници Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, Министарства управе и локалне самоуправе, Министарства финансија, Министарства привреде и предузетништва, Генералног секретаријата Владе Републике Српске, Републичког секретаријата за законодавство Републике Српске и Агенције за државну управу Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза у областима које се односе на: стратешки оквир реформе јавне управе и реформе управљања јавним финансијама, правни и институционални оквир за секторско планирање, систем координације процеса европских интеграција, транспарентност у процесу израде политика, државну управу и управљање људским потенцијалима, те о питањима у вези са законодавством о управи и приступом јавним информацијама.

Ово заједничко радно тијелу између ЕУ и БиХ, формирано је у децембру 2015. године на првом састанку Одбора за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ за праћење Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.