Sign In

Отворен EU4Business позив за финансирање пројеката у области извозно-оријентисаних сектора

Објављено:

​​У оквиру пројекта EU4Business отворен је Позив за достављање пројектних приједлога у области извозно-оријентисаних сектора. Крајњи рок за достављање пројектних приједлога је 03.02.2019. године до 16.00 часова

Пројектне идеје морају се односити на један од сљедећих економских сектора:

  • Метална и машинска индустрија;
  • Прерада дрвета.

Крајњи корисници су микро, мала и средња предузећа (ММСП) и предузетници. Резултати спроведених пројеката ће се мјерити са повећањем броја нових радних мјеста, с посебним нагласком на жене и младе, повећањем извоза код подржаних ММСП-а, новим услугама пословног развоја те њиховом употребом од стране крајњих корисника, као и уклоњеним препрекама за иновације и раст.

ММСП-ови регистровани у секторима пластике и електроиндустрије су прихватљиви у оквиру овог позива, уколико спроводе пројекте у металопрерађивачкој и машинској индустрији. ММСП-ови регистровани у сектору информационо-комуникационе технологије такође могу аплицирати уколико спроводе пројекте у циљаним секторима.

Буџет овог позива је 1,5 милиона евра бесповратних средстава, док се износ бесповратних средстава по пројекту креће од 100 000 до 500 000 евра.

Информативни дани ће се одржати у складу са сљедећим планом:

  • Зеница, хотел Зеница, 03.12.2019. године, у 11.00 часова;
  • Брчко Дистрикт БиХ, хотел Јелена, 04.12.2019. године, у 11.00 часова;
  • Бања Лука, хотел Јелена, 05.12.2019. године, у 11.00 часова;
  • Мостар, хотел Мостар, 09.12.2019. године, у 11.00 часова;
  • Требиње, хотел Леотар, 10.12.2019. године, у 11.00 часова.​

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој страници: 

https://eu4business.ba/javni-poziv-za-dostavljanje-prijedloga-projekata-za-poboljsanje-inovativnih-kapaciteta-mikro-malih-i-srednjih-poduzeca/

EU4Business (2018-2022) је пројекат финансиран посредством Инструмента за претприступну помоћ ИПА 2 (Instrument for Pre-Accession Assistance IPA II), а који спроводи Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Развојни програм Уједињених нација (United Nations Development Programme UNDP) и Међународна организација рада (International Labour Organization ILO). Пројекат има за циљ да допринесе економском расту и отварању нових радних мјеста кроз подршку конкурентности и иновацијама у извозно оријентисаним секторима (нпр. прерада дрвета, метал, текстил, информационе и комуникационе технологије итд.), у областима пољопривреде, производње хране, туризма и руралног развоја.

 

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.