Sign In

Посјета Мркоњић Граду у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској

Објављено:

Представници Министарства за економске односе су, у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској, посјетили општину Мркоњић Град.

У сарадњи са општинским координатором, овом приликом обављене су посјете предузећима „Мак Mладост“ д.о.о. и „AH-CNC Company“ д.о.о.

Предузеће „Мак Младост“ д.о.о. чији је оснивач македонски инвеститор, послује у оквиру текстилне индустрије и бави се производњом готових одјевних предмета. Искључиво раде лон послове за познате свjетске брендове. Тренутно запошљавају 65 радника, а у плану им је проширење капацитета.

Новооснована фирма „AH-CNC Company“ д.о.о. италијанског инвеститора је извозно оријентисана и бави се производњом металних дијелова за намјештај. Са радом су кренули почетком године. Своје производе пласирају првенствено на тржиште Италије и Француске, а мали дио производње и на домаће тржиште. Ово предузеће је позитиван примјер ентузијазма младих људи које је прерасло у успјешну предузетничку причу. Такође имају планове даљег ширења и додатног запошљавања у будућности.

Поред  разговара о тренутним условима пословања и плановима развоја ових предузећа, посебан акценат је стављен на отворена питања са којима се они сусрећу у свакодневном раду као и  приједлоге за побољшање пословног амбијента.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.