Sign In

Посјета министра Клокића и губернатора Полтавченка Гимназији Бања Лука и Народној и универзитетској библиотеци РС

Објављено:

​​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић присуствовао је данас, петак (14.09.2018. године) са почетком у 15.20 часова у Гимназији Бањалука, уручењу рачунарске технике за опрему компјутерске сале коју је губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко поклонио ученицима и управи бањалучке Гимназије.

На догађају је присуствовао и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, а код улаза у школу руску делегацију дочекала је управа Гимназије Бањалука на челу са директором Витом Малешевић, заједно са дјевојкама у руским и српским народним ношњама. Губернатор Санкт Петербурга је од домаћина као поклон добио змијањски вез и захвалницу.

Истог дана, са почетком у 16.10 часова, министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић присуствовао је у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске, уручењу наставне литературе, коју је управи библиотеке поклонио губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко.

Током посјете библиотеци, делегација из Русије обишла је Информативно-позајмно одјељење са акцентом на руску књижевност, Руски центар и изложбу „150 година од српске читаонице до Народне и универзитетске биоблиотеке Републике Српске".

Министар Клокић се захвалио губеранатору Полтовченку на урученим донацијама, те је рекао да су поклони бањалучкој Гимназији и Народној и универзитетској библиотеци РС још један доказ добре сарадње Републике Српске са Санкт Петербургом.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.