Sign In

Посјета општини Котор Варош у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској

Објављено:

​Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, су 10. маја 2018. године, посјетили општину Котор Варош и том приликом заједно са представницима општине посјетили предузећa  "Бубић" д.о.о. Масловаре као и предузеће "Ф.Т.Ф." д.о.о.

Предузеће "Бубић" д.о.о. почело је са радом 1990. године као занатска радња, а данас послује као породично предузеће које се бави производњом фурнира и елемената за дијелове скија. Готово 90 % производње намијењено је извозу на словеначко тржиште. Константно улажу у проширење производних капацитета и планирају даља ширења.

"Ф.Т.Ф." д.о.о. је новооснована компанија од стране аустријског инвеститора, чија је основна дјелатност прерада метала, алуминијума и челика. Послују у савремено опремљеним производним погонима у којима је тренутно запослено 7 радника, а до краја године планирају повећање броја запослених. И ова компанија је извозно оријентисана, своје производе извозе на аустријско тржиште. 

Током посјете разговарано је о раду ових компанија, те плановима развоја фирми, а посебна пажња посвећена је отвореним питањима и приједлозима за побољшање пословног амбијента.

Посјета је реализована у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској за 2018. годину у који је тренуто укључено 27 јединица локалне самоуправе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.