Sign In

Посјета општини Лакташи у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској

Објављено:

​​​Представници Министарства за економске односе су, у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској, посјетили општину Лакташи.

У сарадњи са представницима општине Лакташи, овом приликом обављене су посјете предузећима “Technics programme engineering” – TPE д.о.о. и „Процесна опрема инжењеринг“ д.о.о.

Предузеће “Technics programme engineering” д.о.о. бави се специјалнизованом машинском обрадом метала. Основано је 2004. године и тренутно запошљава 30 радника. Своје производе у потпуности пласирају на аустријско тржиште, а у плану им је даље проширење капацитета.

„Процесна опрема инжењеринг“ је породично предузеће које је почело са радом 2006. године. Бави се производњом бојлера и хидрофорских посуда, процесне опреме и опреме за угоститељство те израдом ограда од инокса. Осим заступљености на домаћем тржишту, њихови производи налазе примјену и на захтјевном тржишту Европске уније.

Поред  разговара о тренутним условима пословања и плановима развоја ових предузећа, посебан акценат је стављен на отворена питања са којима се они сусрећу у свакодневном раду као и  приједлоге за побољшање пословног амбијента.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.