Sign In

Посјета општини Нови Град у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској

Објављено:

У оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу су 24. априла 2018. године посјетили општину Нови Град. ​

Том приликом, у сарадњи са општинским координатором, обављена је посјета предузећима "Гвозден М" д.о.о.  Доњи Агићи и "Падрино-БП" д.о.о. Рујишка у општини Нови Град.

"Гвозден М" д.о.о. је породично предузеће основано 2000. године, чија је основна дјелатност производња машина за пољопривреду и шумарство. Машине и алати које производи фирма, а који помажу пољопривредницима у свакодневним пословима представљају иновације власника фирме (као што су нпр. цјепач и шумско витло). Оријентисани су углавном на домаће тржиште, гдје пласирају  око 70% производа, а остатак извозе на тржиште Хрватске и Србије.

"Падрино-БП" д.о.о. је компанија која је купила погон "Сана-Младост" Рујишка, дио некадашњег текстилног гиганта "Сана" Нови Град. Производни програм стално прилагођавају потребама тржишта, раде лон послове, тренутно производе радну одјећу за познатог купца. Око 90% својих производа пласирају на ино тржиште. У погонима "Падрина-БП" тренутно је запослено 40 радника.

Током посјете разговарано је о условима пословања,  а посебна пажња посвећена је отореним питањима у свакодневном раду, те начинима да се исти превазиђу.  

У Програм је тренутно укуључено 27 јединица локалне самоуправе.   

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.