Sign In

Посјета у оквиру Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској

Објављено:

​​Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу су 30.марта 2018. године, у сарадњи са представницима града Бањa Лука, у склопу Програма постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској, посјетили компаније  ХЕМОФАРМ а.д. Бања Лука и COLORIT Бања Лука.

Током посјете компанијама разговарано је о условима пословања, о препрекама и проблемима са којима се компаније сусрећу у свом пословању, начинима да се исти превазиђу, те о плановима ширења пословања.

ХЕМОФАРМ Бања Лука је једина фабрика лијекова у Републици Српској и по технолошким рјешењима, једна од најсавременијих фабрика на овом дијелу Балкана. Оснивач фабрике ХЕМОФАРМ Бања Лука је вршачки ХЕМОФАРМ који је од 2006. године члан њемачке STADA групе, једне од највећих генеричких фармацеутских компанија. Посједују најважније сертификате, чиме су оворена врата извоза, преко 90 % својих производа извозе  у земље Европске уније, Русије, Србије. Пратећи савремене терапијске препоруке у медицини, константно уводе нове, савремене лијекове, њихов портфолио броји око 450 лијекова, медицинских средстава и дијететских суплемената. У фабрици је запослено око 200 радника различитих профила, од којих је готово половина високообразован кадар. Планирају проширење својих производних капацитета.
 
COLORIT Бања Лука је компанија која је основана 1996. године. Ријеч је о домаћој компанији чија се производња базира на европским стандардима, уз оргиналну технологију контроле и усавршавање производа и унапређења технолошких процеса. У њиховим производним погонима производе се фасаде, дисперзије, полудисперзије, грађевинска љепила, масе за изравнавање подова и остали декоративни материјали. Палета броји око 45 различитих производа. Озбиљан приступ цијелокупном процесу компанији је донијео различите европске сертификате и стандарде. Компанија запошљава 66 радника. Планови за будућност вежу се за инвестиције у производњи. 
 
Као и досадашње посјете и ова је реализована кроз Сарадничку мрежу за постинвестициону подршку инвеститорима у Републици Српској коју чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и општински координатори из 26 јединица локалне самоуправе које су тренутно укључене у Програм постинвестиционе подршке инвеститорима у Републици Српској.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.