Sign In

Позив за достављање приједлога пројеката „Подршка сектору цивилног друштва у инцијативама за транзицијску правду и изградњу повјерења на западном балкану“

Објављено:

​Европска Унија објавила je Позив за достављање приједлога пројеката „Подршка сектору цивилног друштва у иницијативама за транзицијску правду и изградњу повјерења на Западном Балкану".

Рок за достављање приједлога пројеката је 19. јун 2020. године до 12:00 часова.

Циљ предметног позива је подршка локалним организацијама, удружењима, традиционалним и новим лидерским институцијама и неформалним мрежама које раде на правима жртава, његујући односе између друштва и власти стављајући на прво место достојанство и добробит жртава.

Специфичан циљ овог позива је подршка у изградњи одрживе транзицијске правде, дијалога и капацитета за изградњу повјерења за спровођење ефикасног суочавања са прошлошћу у региону.

Овај позив даје приоритет регионалној сарадњи и захтјева да се планирају акције у најмање три од пет партнера Западног Балкана (БиХ, Косово*, Црна Гора, Сјеверна Македонија и Србија).

Водећи подносилац захтјева мора бити правно лице, непрофитабилна организација цивилног друштва.

Буџет предметног позива износи 2 000 000 евра.  Минимални износ гранта у оквиру овог позива је 950 000 евра, а максималан 1 000 000 евра.

Детаљне информације о позиву доступне су на овом ЛИНКУ

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.