Sign In

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу посјетили аустријске компаније BS Naturfrucht и Efko Frischfrucht und Delikatessen

Објављено:

​Четвртог дана кампање директног маркетинга и циљаног привлачења инвеститора (тзв. outreach кампања)  у сектор воћа и поврћа представници  Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Српске посјетили су јуче, четвртак (15. 03. 2018. године), компаније BS Naturfrucht Wolkersdorf и Efko Frischfrucht und Delikatessen Eferding и разговарали о могућностима сарадње.

Компанија BS Naturfrucht Wolkersdorf се бави производњом природних сокова и смутија од органски произведеног воћа и поврћа. 

Разговор и представљање привредних потенцијала Републике Српске је обављен са власником компаније г-дином Робертом Холцером, који је показао велику заинтересованост за сарадњу, посебно за производњу органски узгојене бундеве.   Представници наведене компаније  најавили су у наредном периоду посјету Републици Српској, како би се детаљно договорили о будућим облицима  сарадње.

Компанија Efko Frischfrucht und Delikatessen Eferding је лидер на аустријском тржишту конзервисаног поврћа и воћа. Састанак је одржан са г-дином Клаусом Храбијем, генералним менаџером и г-дином Клаусом Ешлбеком, шефом за набавке. Представници компаније су показали интерес за производњу краставаца и феферона и планирају да у наредном периоду посјете Републику Српску и обиђу релевантне локације.

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Српске, током седмодневне посјете Републици Аустрији, посјетиће још аустријских компанија са циљем привлачења инвеститора из сектора прераде воћа и поврћа, у оквиру кампање директног маркетинга (тзв. outreach кампања).

Tоком данашњег дана планирани су састанци са компанијама Vitana Salat- und Frischeservice и Adriatic Group из Беча.

Кампања се организује уз подршку Групације Свјетске банке и Представништва Републике Српске у Аустрији.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.