Sign In

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу посјетили аустријске компаније Витана (Vitana) и Адриатик Групе (Adriatic Group)

Објављено:

​Петог, задњег дана кампање директног маркетинга и циљаног привлачења инвеститора (тзв. outreach кампања)  у сектор воћа и поврћа представници  Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Српске посјетили су  у петак (16. 03. 2018. године), аустријске компаније Витана (Vitana) и Адриатик Група (Adriatic Group) и разговарали о могућностима сарадње.

Компанија Витана је водећи снабдјевач свјеже салате и других врста поврћа на аустријском тржиту. Разговор и представљање привредних потенцијала Републике Српске је обављен са директором компаније Manfredom Rotheneder-om, који је показао велику заинтересованост за сарадњу и кроз спољнотрогвинску размјену и анализу потенцијала за улагање.

На сличну тему разговарно је и директором компаније Адриатик Група Амиром Бекићем. Компанија је једна од водећих дистрибутера хране из региона на тржиште ЕУ. 

Представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Републике Српске, током седмодневне посјете Републици Аустрији, посјетили су шест аустријских компанија и Привредну комору Аустрије, са циљем привлачења инвеститора из сектора прераде воћа и поврћа, у оквиру кампање директног маркетинга (тзв. outreach кампања).

Кампања се организује уз подршку Групације Свјетске банке и Представништва Републике Српске у Аустрији.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.