Sign In

Представник Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске учествује у посјети Савјету Европе и Суду за људска права

Објављено:

​​​​Представник Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске учествује у посјети Савјету Европе и Суду за људска права, која се одржава у Стразбуру у периоду од 11. до 15. септембра 2017. године.

У току посјете разматраће се теме које се, између осталог, односе на положај и дејство Европске конвенције о људским правима и основним слободама у земљама Западног Балкана, принципима поменуте конвенције и утицају судске праксе Суда за људска права на правне системе земаља чланица Конвенције, радним методама Суда за људска права, праву на слободне изборе, дјечјим правима, радно-правним предметима и судској пракси у домену својинских права.

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу је, између осталог, републички координатор процеса усклађивања законодавства Републике Српске са правним актима Савјета Европе.

Посјету је организовала Регионална школа за јавну управу (ReSPA), а у истој учествују представници свих земаља чланица ReSPA.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.