Sign In

Презентација Позива за достављање приједлога пројеката за извозно – оријентисани сектор

Објављено:

​​​Данас, 5. децембра 2019. године у Бањој Луци је, у организацији пројекта EU4Business и Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, одржан Инфо дан на којем је представљен Јавни позив за достављање приједлога пројеката за побољшање иновативних капацитета микро, малих и средњих предузећа (ММСП). 

Током догађаја представљени су циљеви, приоритети, прихватљиве активности као и начин подношења и финансирања пројектних приједлога. На предметном инфо дану учествовало је око 150 представника јавне управе, развојних агенција, привредних друштава и предузећа из IT сектора, дрвне, металске и машинске индустрије. Учесници догађаја су имали прилику да добију одговоре у вези са прихватљивим учесницима, активностима, подручју спровођења пројеката, начином спровођења процедура јавних набавки и другим релевантним питањима.

Буџет овог позива је 1 500 000 евра бесповратних средстава, док се износ бесповратних средстава по пројекту креће од 100 000 до 500 000 евра.

Сљедећи инфо дани поводом овог позива одржаће се у сљедећим градовима:

  • Мостар, хотел Мостар, 09.12.2019. године, у 11.00 часова;
  • Tребиње, хотел Леотар, 10.12.2019. године, у 11.00 часова.

Пројекат EU4Business има за циљ да допринесе економском расту и отварању нових радних мјеста кроз подршку конкурентности и иновацијама у извозно-оријентисаним секторима, као и у пољопривреди, производњи хране, туризму и руралном развоју у БиХ. Пројекат EU4Business са буџетом од 16,1 милиона евра финансирају ЕУ, посредством  Инструмента за претприступну помоћ ИПА 2 и Њемачко министарство за економску сарадњу и развој, а спроводе га ГИЗ, УНДП и ИЛО.​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.