Sign In

Одржан састанак министара у Влади Републике Српске са представницима Привредне коморе Италије у БиХ и регије Емилија Ромања

Објављено:

​​​​​​​​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић састали су се са предсједником Уније Привредних комора регије Емилија Ромања Замбианкијем Албертом, директорицом Привредне коморе Италије у БиХ Марином Вицини и шефом представништва Привредне коморе Италије у БиХ Гораном Вујасином,  у Бањој Луци у Административном центру Владе Републике Српске.

Разговарали су о могућим пројектима и активностима за сарадњу у области привреде, пољопривреде, фондова Европске Уније, туризма, енергетике, екологије и здравства. Саговорници су усагласили приоритетне заједничке пројекте. Гости из Италије су понудили учешће фирмама из Републике Српске на туристичким и привредним сајмовима у Италији, предложили су одржавање привредног форума на којем би се фирме из Републике Српске представиле фирмама из Италије.

У области здравства посебан акцент је стављен на размјену и образовање кадрова, учешће на сајмовима медицинске опреме, те сарадњу између здравствених установа Републике Српске и Италије.

Након састанка министар Клокић је, у име предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић, уручио орден части са сребрним зрацима директорици Привредне коморе Италије у БиХ Марини Вицини, намијењен за почасног предсједника Привредне коморе Италије ​у БиХ Пијетра Бакаринија. 

 

​ Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.