Sign In

Одржан састанак министра Клокића са деканом Правног факултета

Објављено:

​​​​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, састао се са деканом Правног факултета у Бањој Луци Жељком Мирјанићем.
Разговарали су о могућим пројектима и активностима за сарадњу између Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу и Правног факултета, посебно у вези са усклађивањем правне тековине Европске уније са домаћим законодавством. 

Министарство и Влада Републике Српске подстичу сарадњу између институција Републике Српске и универзитета, с обзиром да академска заједница може допринијети изради и креирању политика и прописа, а министарство је већ остварило сличну сарадњу Факултетом политичких наука и Филолошким факултетом Универзитета у Бањој Луци, истакао је министар Клокић.

Договорено је да Министарство за европске интеграције и Правни факултет у наредном периоду потпишу Споразум о сарадњи који ће дефинисати студентску праксу у министарству за студенте основних студија, размјену научних материјала и истраживања, те заједничко организовање и учешће у научно-стручним конференцијамa.

Једна од тема је била и подршка министарства предстојећој регионалној конференцији на тему усклађивања законодавстава Републике Српске и БиХ са правном тековином ЕУ у области заштите потрошача, јавних набавки и права привредних друштава, што покривају поглавља 5, 6 и 28.  ​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.