Sign In

3,78 милиона евра за развој видеоигара

Објављено:

У оквиру Програма ЕУ Креативна Европа (2014-2020), потпрограм Медији, објављен је Позив за подношење пројектних приједлога „Подршка за развој европских видеоигара". Рок за подношење пројектних приједлога је 12. фебруар 2020. године до 17:00 часова.

Прихватљиве активности предметног позива односе се на развој наративних видеоигара (независно о платформи и начину дистрибуције). Прича мора бити прожета кроз цијелу видеоигру, не смије служити само као увод или завршетак игре. Видеоигре могу бити намијењене комерцијалној дистрибуцији на рачунарима, конзолама, мобилним уређајима, таблетима и др.

Пројекат траје 36 мјесеци од почетка пројекта.

Подносиоци приједлога пројекта су правна лица (приватна предузећа, непрофитне организације, удружења, добротворне организације, фондације, општине, градови, итд.).

Укупан буџет намијењен за субвенцију пројеката је 3 780 000 евра, између 10 000 и 150 000 евра по пројектном приједлогу, под условом да износ не премашује 50% укупно прихватљивих трошкова.

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет страници: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-for-development-european-video-games-2020_en

Потпрограм Медији даје подршку продукцијским кућама са искуством, а ко​је су заинтересоване за развој идејног рјешења или пројекта видеоигара који показује:

  • ​оригиналност, иновативне и креативне вриједности, културне различитости и наглашени европски културни идентитет;
  • висок степен комерцијалне амбиције и потенцијал за европско и међународно тржиште.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.