Sign In

Делегација Министарства финансија Републике Српске у Бриселу на Министарском дијалогу

Објављено:

Помоћнице министра финансија Републике Српске, Маја Перић и Јелена Поповић, присуствовале су састанцима који су одржани у оквиру Министарског дијалога између Европске уније, земаља Западног Балкана и Турске, 24. и 25. априла, у Бриселу.

Током састанка Економског и финансијског одбора, који је одржан 24. априла, разговарано је о Економском програму реформи БиХ 2019-2021. година и дијелу Документа који се бави макро-фискалним питањима, док је о питањима структурних реформи  разговарано током Одбора за економску политику (укључујући и Одбор за запошљавање) који је одржан 25. априла.

Представници Министарства финансија су изнијели макроекономске показатеље и представили структурне реформе дефинисане Програмом економских реформи Републике Српске 2019-2021. година.

На састанцима је било ријечи и о предложеним Заједничким закључцима као и о процјени Европске комисије на Економски програм реформи за период 2019-2021. година.

Осим представника Министарства финансија, састанцима у оквиру Министарског дијалога, присуствовали су и представници држава чланица ЕУ, Западног Балкана и Турске, Европске комисије и Европске централне банке.

Разговори о овим питањима биће настављени и у наредном периоду, на састанцима Економског и финансијског одбора и Савјета за економске и финансијске послове (ECOFIN) чије одржавање је планирано већ наредног мјесеца.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.