Sign In

Делегација Министарства финансија на Конференцији о спријечавању ерозије пореске основице

Објављено:

Делегација Министарства финансија Републике Српске учествовала је у раду Пете регионалне конференције у оквиру Форума за имплементацију мјера за спријечавање ерозије пореске основице и премјештање добити (BEPS), коју су у Бакуу од 8.-10. октобра 2019. године, заједнички организовали Интер-европско удружење пореских управа (IOTA) и Организација за европску безбједност и сарадњу (OEBS).

Делегација Републике Српске је, заједно са 70 делегација министарстава финансија и пореских управа 14 земаља Евроазије, међународних и регионалних организација, привредника и представника цивилног друштва, дискутовала на тему актуелних дешавања у оквиру BEPS-а, размјенивши искуства и изазове који доносе мјере из оквира области спријечавања ерозије пореске основице и премјештања добити.

У фокусу разговора било је и спровођење четири минимална стандарда BEPS-a, као и питања из области спровођења пореске политике, посебно питање дигитализације, а разговарано је и о иницијативи за изградњу капацитета за међународно и регионално организовање које би унаприједило рад BEPS-a, као и о потписивању и ратификовању мултилатералног инструмента.

Домаћин регионалног састанка било је Министарство пореза Републике Азербејџан, а скуп су заједнички организовали Одјељење ОЕБС-а за развој Центра за пореску политику и администрацију и Секретаријат Интер-европског удружења пореских управа.

Закључци састанка доступни су на енглеском језику на страници ОЕБС-а: (https://www.oecd.org/tax/beps/oecd-and-eurasian-officials-meet-in-azerbaijan-to-discuss-beps-implementation-and-solutions-to-the-tax-challenges-of-digitalisation.htm)Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.