Sign In

Делегација Владе Републике Српске на прољетном засједању ММФ-а и Свјетске банке

Објављено:

Делегација Владе Републике Српске у којој су помоћници министра финансија Милорад Ђурђевић и Јелена Поповић, шеф Кабинета предсједника Владе Републике Српске, Жељко Ђурић и савјетник предсједника Владе, Далибор Томаш, учествује у засједању прољетне скупштине Међународног монетарног фонда и Свјетске банке у Вашингтону.

Током тродневног боравка у Вашингтону, делегација Владе Републике Српске разговарала је синоћ са шефом Мисије ММФ-а у БиХ Мартином Петријем о кључним политикама и реформама у Републици Српској и БиХ, које имају за циљ снажнији раст економије, стварање повољнијег пословног амбијента, те даљу фискалну и финансијску консолидацију.

Делегација Владе Републике Српске је овом приликом истакла да су економски показатељи континуирано позитивни и да Република Српска има солидну основу да циљеве дефинисане у Програму економских реформи у средњорочном периоду успјешно реализује, али да је за њен пуни ефекат неопходно да што прије буде формиран Савјет министара БиХ.

„Кључне области на које смо фокусирани у наредном периоду, а у којима су већ примјетни помаци, су јачање конкурентности и продуктивности привреде, уз истовремену борбу против сиве економије. Радићемо на одрживости здравственог система, ефикаснијем јавном сектору, побољшању демографске слике, европским интеграцијама и технолошком напретку Републике Српске", истакнуто је приликом састанка са делегацијом ММФ-а.

У оквиру службене посјете Вашингтону, делегација Владе Републике Српске ће данас одржати састанак са Сирилом Милером, регионалним потпредсједником Свјетске банке за Европу и Централну Азију.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.