Sign In

Министар финансија на Међународном симпозијуму у Теслићу

Објављено:

​​Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија изјавио је данас у Теслићу, током излагања на 12. Међународном симпозијуму о корпоративном управљању, да је у претходне три године Република Српска остварила значајну стопу привредног раста.

„Након реалног раста бруто домаћег производа од 2,6% у 2015-ој, реални раст бруто домаћег производа настављен је и у 2016-ој години у износу од 2,9%", рекао је министар наводећи да је посматрано по кварталима, реални раст бруто домаћег производа у 2016. години у односу на 2015. годину износио 2,5%, 2,0%, 3,4% и 3,6%, респективно.

Указујући на постојање одређених баријера у привредном расту, првенствено у погледу конкурентности, министар је нагласио да је у Програму економских реформи дефинисан низ мјера за уклањање баријера за развој, доминантно привредног сектора.

Он је истакао да с циљем ефикаснијег јавног сектора још треба дефинисати много тога, с циљем мање потрошње и већег доприноса расту бруто домаћег производа, наводећи да ће се у предстојећем периоду радити на уклањању парафискалних намета који знатно оптерећују привреду, без значајних финансијских ефеката.

​Министар Тегелтија је у Теслићу, у оквиру 12. Међународног симпозијума о корпоративном управљању о теми "Баријере економског опоравка", потписао споразум о сарадњи између Министарства финансија Републике Српске, Пореске управе и Савеза рачуновођа и ревизора.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.