Sign In

Министар финансија разговарао са шведским амбасадором о подршци локалним заједницама

Објављено:

​​Министар финансија др Зоран Тегелтија са сарадницима разговарао је данас у Бањалуци са амбасадором Шведске у БиХ Фредериком Шилером (Schiller) и представницима Шведске развојне агенције (SIDA) о заједничким пројектима, с посебним нагласком на подршку јединицама локалне управе.

Министар финансија је захвалио Влади Краљевине Шведске на финансијској подршци Пројекту „Водоводна и канализациона инфраструктура у Републици Српској", који се уз суфинансирање са Европском инвестиционом банком под повољним кредитним условима и ИПА грантом, успјешно реализује у 23 локалнe заједницe.

На састанку је констатовано да су значајни резултати постигнути и по Пројекту „Развој капацитета у министарствима финансија за ефикасно управљање јавним инвестицијама", у области увођења софтвера и подршке кохерентном законодавном и регулаторном оквиру за планирање стратешких политика.

Краљевина Шведска је, како је истакнуто на састанку, заинтересована за наставак сарадње у областима заштите животне средине, као и њено проширење у погледу даљег развоја система за управљање планирањем и јавном потрошњом.

Састанку, који је одржан у Министарству финансија, присуствовали су представници Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Републике Српске, као и руководилац Тима за управљање пројектом Водоводна и канализациона инфраструктура Републике Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.