Sign In

Министар финансија са амбасадорком Швајцарске о унапређењу сарадње

Објављено:

​​Министар финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас у Бањалуци, са амбасадором Швајцарске у БиХ, Андреом Раубер Саксер о актуелним питањима из области финансија и унапређењу сарадње, са посебним акцентом на закључивање уговора о избјегавању двоструког опорезивања између Швајцарске и Босне и Херцеговине.

На данашњем састанку је закључено да су обје стране заинтересоване за потписивање таквог уговора који ће поспјешити стана улагања компанија из Швајцарске у Републику Српску.

Током сусрета је истакнуто да ће се након усаглашавања одредаба уговора између Републике Српске и Федерације БиХ, наставити преговори са Швајцарском са циљем коначног закључења уговора о избјегавању двоструког опорезивања.

​Предмет сваког уговора о избјегавању двоструког опорезивања су директни порези (порез на добит, порез на доходак и порези на имовину), па је и надлежност у преговорима о одредбама уговора је на Републици Српској и Федерацији БиХ, док је за координација процеса закључивања уговора надлежно Министарство финансија и трезора БиХ.​

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.