Sign In

Министар финансија у Костајници потписао Уговор о донацији

Објављено:

​​Министар финансија Републике Српске, Зоран Тегелтија, боравио је данас у радној посјети општини Костајница, у оквиру које је са начелником поменуте општине, Драгом Бундалом, потписао уговор о кориштењу средстава које је Влада Србије донирала локалним заједницама у Републици Српској. Средства у износу од 50.000 евра намијењена су за модернизацију инфраструктуре на подручју општине Костајница.

Министар Тегелтија је истакао, након састанка са начелником Бундалом, да је општина Костајница спремна за реализацију пројеката планираних уз подршку Владе Србије, а за које су средства већ оперативна.

Начелник Костајнице је, овом приликом, изјавио да је прикупљена сва потребна документација за спровођење пројекта модернизације инфраструктуре планиране уз помоћ донације Владе Србије, те да ће та средства у сарадњи са Министарством финансија Републике Српске бити намјенски утрошена. 

Бундало је прецизирао да ће донираним средствима локалне власти извршити асфалтирање градске улице Партизански пут и локалног пута у насељу Грдановац, као и да ће бити изграђена јавна расвјета у насељу Бришевци. 

Министар је изјавио да је са руководством општине Костајница разговарао и о изради буџета општине за 2018. годину, те о штети коју је ова локална заједница имала током поплава 2014. године, а за коју ће, како је истакао, у оквиру Фонда солидарности бити сагледане могућности подршке намијењене привредним субјектима.


(кориштена фотографија Новинске агенције СРНА)Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.