Sign In

Министарка финансија на састанку са Мисијом Свјетске банке о унапређењу у области банкарског сектора

Објављено:

​​Министарка финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас у Бањалуци са  Мисијом Свјетске банке, предвођеном Јоханом Јегер, вишим стручњаком за финансијски сектор, о реализацији пројекта јачања банкарског сектора, с посебним нагласком на унапређење управљања и пословања Инвестиционо развојне банке Републике Српске.

„Стање у банкарском сектору је много боље него што смо то имали претходних година. Банке су ликвидне, а у наредном периоду ћемо радити на томе да се што више кредитних средства  усмјери на подршку привреди", истакла је министарка Видовић и додала да је Влада Републике Српске започела припреме за реформисање Инвестиционо развојне банке у складу са потребама тржишта.

„То је један од циљева зацртаних Програмом рада Владе Републике Српске у дијелу повећање конкурентности и продуктивности привреде Републике Српске на чијем испуњавању интензивно радимо и на том пољу очекујемо техничку подршку Свјетске банке, како би најбоља рјешења, банкарски стандарди и међународне праксе биле уграђене у будућу улогу, мисију и мандат Инвестиционо развојне банке.

​Експерти Свјетске банке су током састанка са министарком финансија изјавили да су задовољни реализацијом претходне три компоненте Пројекта јачања банкарског сектора које су биле усмјерене на унапређење законодавног оквира за пословање и надзор, те да очекују да ће и четврта компонента посвећена унапређењу пословања Инвестиционо развојне банке бити успјешно приведена крају.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.