Sign In

Министарка финансија разговарала са шефом Канцеларије Свјетске банке

Објављено:

Министар финансија Зора Видовић разговарала је данас у Бањалуци са шефом Канцеларије Свјетске банке у БиХ, Емануелом Салинасом, о реализацији заједничких активности обухваћених програмом Оквирно партнерство за период 2016-2020. година, те будућим пројектима који су планирани са том финансијском институцијом у наредном периоду.

Министарка Видовић је захвалила представницима Свјетске банке на досадашњој подршци, истакавши да је веома значајно што су међународни експерти укључени у активности које имају за циљ јачање финансијске стабилности и подстицање економског раста у Репбулици Српској.

„У заједничком фокусу интересовања су мјере које имају за циљ унапређење пословног окружења и јачање конкурентности, те јачање финансијске стабилности које ће довести до снажнијег привредног раста", изјавила је овом приликом министар Видовић, нагласивши да је ријеч о политикама планираним у кључним финансијским документима за предстојећи период.

Шеф Канцеларије Свјетске банке исказао је задовољство сарадњом са експертским тимовима на заједничким пројектима, те посебно истакао значај интензивнијег наставка сарадње на Пројекту реструктурисања Жељезница Републике Српске и пројекта регистрације некретнина у Републици Српској.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.