Sign In

Министарка финансија у посјети општини Фоча

Објављено:

​Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић изјавила је данас у Фочи, након састанка са начелником општине Радисавом Машићем, да се општина Фоча домаћински понаша према ресурсима и средствима којима располаже, те да има потенцијала да буде међу најразвијенијим општинама Републике Српске.

Оцјенивши да је туризам велики потенцијал општине Фоча, министарка је истакла да је за развој туризма потребна добра путна инфраструктура, те најавила да ова локална заједница моћи да рачуна на подршку Владе у области развоја туризма, дрвопрераде и путне инфаструктуре.

„Морамо се потрудити и да обезбиједимо инвеститора када је у питању дрвопрерада, што је такође велики потенцијал Фоче. Глобално гледано, ова општина може да буде међу најразвијенијим општинама у Српској", рекла је Видовићева.

Послије састанка са министарком, начелник општине Радисав Машић је изјавио да, уз нове инвестиције Владе Српске, Фоча може направити и нове искораке у развоју.

„Охрабрени смо данашњим разговорима, јер смо дошли до заједничких ставова шта је потребно приоритетно радити у нашој општини. Прије свега желимо да побољшамо стање у дрвном сектору и да финализујемо производњу, чиме ћемо обезбиједити већи број радних мјеста", навео је Машић.

Машић је изјавио да очекује да се у наредном периоду интензивније рјешава проблем путне инфаструктуре, здравства и туризма.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.