Sign In

Министарство финансија представило Календар аукција за 2017. годину

Објављено:

​​​​​​​​​​​​​​​​​Министарство финансија Републике Српске одржало је данас техничке консултације са представницима банака, осигуравајућих друштава, друштава за управљање инвестиционим фондовима и свим потенцијалним домаћим инвеститорима, заинтересованим за учешће у аукцијама трезорских записа и обвезница Републике Српске, као и представницима Бањалучке берзе и Централног регистра за хартије од вриједности.

Потенцијални инвеститори и сви учесници на тржишту хартија од вриједности упознати су са плановима Министарства финансија у 2017. години садржаном у Календару аукција, који ће почетком године бити објављен на порталу Владе Републике Српске.

Буџетом Републике Српске за 2017. годину, у оквиру Буџетских средстава: Финансирање, планиран је износ од 522 милиона КМ (нето принцип), од чега је планирано финансирање из домаћих извора у износу од 318 милиона КМ (по нето принципу), што представља 61% од укупног планираног износа финансирања за наредну годину. 

Осим исказаног интереса за овај вид трговања у наредној години, учесници консултација су изнијели низ конструктивних приједлога, који би могли унаприједити сарадњу на тржишту, од планирања пласмана, па до лакшег приступа свим информацијама везаним за трговање хартијама од вриједности, те унапријеђење законског оквира који уређује ову област.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.