Sign In

Министри финансија Републике Српске и Републике Србије разговарали о билатералној сарадњи

Објављено:

​Министар финансија Републике Српске, Зора Видовић, разговарала је данас, у оквиру службене посјете Београду, са министром финансија Републике Србије, Синишом Малијем, о билатералној сарадњи, инвестиционим процесима, те активностима на унапређењу економија Републике Српске и Републике Србије.

Министар Видовић је исказала захвалност Влади Србије на сензибилитету за подршку у фискалној и буџетској консолидацији у протеклим годинама,  досадашњој и будућој техничкој подршци, као и о размјени искустава која ће бити од великог значаја за реформске процесе које је започела Влада Републике Српске.

„Размијенили смо искуства у борби против сиве економије, реформских процеса из области финансијског сектора, као и искуства у фискалној консолидацији", изјавила је министар финансија, истакавши да су од посебног значаја заједнички инвестициони пројекти.

Министар Мали је овом приликом истакао да су Република Српска и Република Србија традиоционално повезане добром сарадњом, те да након успјешно започетих заједничких пројеката у области инфраструктуре и енергетике, очекује интензивирање заједничке сарадње у областима пољопривреде и намјенске индустрије.

У оквиру финансијског сектора дефинисан је заједнички циљ унапређење финансијског тржишта на коме ће оба министарства интензивно радити.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.